På 10 år har Luxia gått från att introducera en ny typ av grillkol till att eta etablerat sig som en av Sveriges största grillkolsleverantörer. Då som nu handlar det om grillkol av absolut bästa kvalité – marknadens bästa grillkol!

Det var grillkolen skulle sätta fart på elden. Idag säljer Luxia inte bara helt kemikaliefritt kvalitétsgrillkol, utan även konserver och andra varor av högsta kvalitét. Spana in utbudet här på hemsidan, för att sedan få varorna utkörda till dig – snabbt och smidigt – både inom och utanför Stockholms stad.

Miljö

Vi på Luxia värnar om miljön och då det är vårt ansvar att hand om den. Vi är måna om att våra varor framställs, paketeras och fraktas på mest miljövänliga vis och ställer höga krav på våra leverantörer. För oss är det viktigt att ingen miljö kommer till skada vid tillverkning av våra produkter.

Kemikaliefritt och rättvist

Våra grillkol och briketter är helt fria från kemikalier! Dessutom är vi noga med att det för varje använt, lagligt kapat träd planteras nya.

Utöver det ställer vi hårda krav på att våra leverantörer ska erbjuda sina anställda rättvisa löner och säkra arbetsplatsförhållanden.

Klimatsmart leverans

Med eget åkeri kan vi garantera snabb och smidig leverans inom hela Stockholm stad. Genom att samordna leverans inom samma område kan vi dessutom hålla nere vårt företags koldioxidutsläpp.

Med hänsyn till miljön har samtliga av våra lastbilar den nyare generationen av dieselmotor.

Våra produkter används av